#samenvoorduurzaam | Voor het verduurzamen van uw woning.

035 – 53 378 39

Duurzame installaties voor in en rond het huis

Duurzame installaties worden steeds populairder om een huis duurzamer te maken. Maar zelf kunt u ook al een hoop doen om uw woning duurzamer te maken. Op deze manier kunt u gelijk kosten besparen en draagt u direct bij aan een schoner milieu. Om het u gemakkelijker te maken geven wij u gratis energie besparende tips, die u gelijk zelf thuis kan toepassen.

Om nog meer winst te behalen, kunt u ook kiezen om uw verouderde installatie te vervangen of juist nieuwe slimme oplossingen te laten installeren. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van duurzame installaties voor in en rondom het huis.

Zelf energie opwekken

 • Ventilatiewarmtepomp
  Ventilatielucht is een gratis warmtebron die het hele jaar door beschikbaar is en daar maakt deze installatie gebruik van. Deze slimme oplossing zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming en warm tapwater.
  Lees meer over ventilatiewarmtepompen »
 • Warmtepomp
  Een warmtepomp onttrekt warmte aan natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht, of hergebruikt restwarmte uit bijvoorbeeld ventilatielucht en zorgt voor verwarming, warm water en voor koeling met energie uit de buitenlucht. Er zijn oplossingen die volledig elektrisch zijn, waardoor geen gasaansluiting nodig is, als ”hybride” systemen. Hierbij wordt de warmtepomp gecombineerd met een HR-ketel. Warmtepompen kunnen bovendien worden uitgebreid met een zonne-energiesysteem voor een compleet energie neutrale oplossing.
  Lees meer over warmtepompen »
 • Zonnecollectoren
  Wist u dat we in Nederland de meeste energie verbruiken voor het opwarmen van water (kraanwater en verwarming) en ‘slechts’ zo’n 20% voor elektriciteit? Als u dus echt een bijdrage wilt leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot, dan is een systeem dat helpt in de warmtevoorziening dus een stuk interessanter dan een systeem dat elektriciteit genereert. De zonnecollector maakt gebruik van zonlicht om het water in het huis op te warmen. Een duurzame oplossing die goed past bij het verwarmen van uw woning.
  Lees meer over zonnecollectoren »
 • Zonnepanelen
  Met zonnepanelen op uw dak heeft u de mogelijkheid het totale elektriciteitsgebruik zelf op te wekken. Het is een duurzame installatie die de laatste jaren een enorme vlucht in populariteit heeft gewonnen. Dit door de dalende prijs en het rendement wat er mee te behalen valt.
  Lees meer over zonnepanelen »

Efficiënt energie besparen

 • Airco verwarming
  Tegenwoordig staan airco’s bekend om hun geavanceerde technologie en innovatieve oplossingen op het gebied van airconditioning. Airconditioningsystemen bieden een perfecte balans tussen comfort, energie-efficiëntie en duurzaamheid. Met een breed scala aan modellen en capaciteiten is er voor elke ruimte een passende oplossing beschikbaar.
  Lees meer over airco verwarming »
 • Domotica systeem
  Dit systeem laat verschillende installaties en apparaten in huis met elkaar communiceren. Dit zorgt ervoor dat installaties en apparaten aan elkaar gekoppeld worden als één geheel. Op deze manier werken ze niet meer afzonderlijk, maar kunnen ze nu centraal en overzichtelijk beheerd worden. De besturing van een domotica systeem gebeurt flexibel, namelijk op ieder tijdstip en op elke plek dat het u uitkomt. Zo kunt u ervoor zorgen dat verschillende installaties en apparaten automatisch werken, maar u kunt de instellingen ook weer eenvoudig aanpassen, bijvoorbeeld via uw tablet op afstand.
 • Slimme thermostaat
  Met ruimtes onnodig lang opwarmen of juist te veel af te laten koelen wordt veel onnodige energie verspild. Deze thermostaat draagt automatisch bij aan verlaging van uw gasgebruik door zijn aanwezigheidsdetectie en andere slimme oplossingen. U bespaart hiermee dus onnodig energieverlies.

Energie hergebruiken

 • E-shower
  Een reguliere douche vereist zoveel warm water dat je grote, dure warmtesystemen nodig hebt. Door de technologie in de e-shower worden waterdruppels ongeveer 9x hergebruikt. Deze manier van energie besparen kan de water- en energierekening met 30% terug dringen. Omdat er minder warm water verbruikt zal worden, zullen ook uw installaties een stuk kleiner zijn.
 • HRe CV ketel
  Een HRe-CV-ketel is een verwarmingsketel op gas die ook elektriciteit produceert (vandaar de ‘e’ in HRe). De HRe-CV-ketel wekt elektriciteit op zodra de ketel aanslaat. Deze stroom kunt u in huis gebruiken, waardoor u bespaart op het aantal kWh elektriciteit dat u afneemt van het elektriciteitsnet. Als de HRe-ketel meer stroom opwekt dan uw huishouden op dat moment nodig heeft, levert de ketel aan het elektriciteitsnet.
 • Infiltratiesysteem
  Met een infiltratiesysteem kan het regenwater terug gebracht worden naar het grondwater. Hierdoor kan de grondwaterstand weer op peil gebracht worden (een steeds groter voorkomend probleem) en worden meren, sloten en rivieren ontlast. U bespaart er geen energie mee maar draagt wel bij aan een beter milieu.
 • Regenwater en zuivering systemen
  De oplossing voor efficiënt regenwatergebruik in jouw huishouden. Dit innovatieve systeem vangt regenwater op en levert zacht, schoon water voor diverse toepassingen zoals toilet, wasmachine en buitenkraan. Met automatische omschakeling naar leidingwater wanneer nodig, blijf je altijd voorzien.
  Lees meer over regenwater en zuivering systemen »
 • WTW via mechanische ventilatie
  Door het gebruik van een ventilator met warmteterugwinning (WTW) gaat er veel minder warmte verloren in huis. Van de vervuilde binnenlucht die wordt afgevoerd, wordt een groot deel van de warmte opnieuw gebruikt bij de toevoer van verse buitenlucht. Met WTW via mechanische ventilatie kan maar liefst 95% van de warmte van de afgevoerde lucht opnieuw gebruikt worden.
 • WTW douchegoot
  Warm water belast het milieu omdat er fossiele brandstoffen nodig zijn om de ketel (of boiler) te stoken. Versterking van klimaatverandering is het belangrijkste gevolg. Een WTW douchegoot vermindert milieubelasting doordat de helft van de warmte uit wegstromend douchewater teruggewonnen wordt en daarmee koud water voorverwarmd.
 • WTW doucheriool aansluiting
  Ook met dit systeem wordt warmte teruggewonnen, alleen wordt hier het rioolwater gebruikt om energie te besparen. Hierdoor zal veel verspilde energie worden bespaard.

Wees zelfvoorzienend

 • Oplaadstation auto
  Elektrische auto’s worden steeds populairder en het aanbod wordt daarin steeds groter. Aangezien er nog niet heel ver met een volle accu gereden kan worden en het opladen nog niet zo snel gaat als bij het tanken van bijvoorbeeld benzine, is een oplaadstation voor de deur geen overbodige luxe. Als u daarnaast ook eens uw eigen energie opwekt, dan kunt u veel energie besparen.
 • Zonnestroom opslag
  Het opslaan van opgewekte stroom is voor veel zonnepanelenbezitters de ultieme droom. Door energie op te slaan en later te gebruiken kunt u namelijk volledig zelfvoorzienend worden. De elektriciteit die niet direct gebruikt wordt, wordt opgeslagen, net zoals bij een batterij. Pas als er geen energie opgewekt wordt en alle opgeslagen energie verbruikt is, zult u weer overschakelen naar het elektriciteitsnet.

Overige duurzame installaties

 • Convectoren
  Convectoren verwarmen een zeer goed geïsoleerd huis gelijkmatiger, constanter en zijn milieuvriendelijker dan gewone radiatoren. Tevens zijn ze veel makkelijker te integreren in het interieur.
  Lees meer over convectoren »
 • Elektrische handdoekradiatoren
  Een elektrische radiator ophangen is tegenwoordig makkelijk en goed in te passen in uw huidige inrichting, want ze zijn er in allerlei modellen, kleuren en maten te verkrijgen. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische designradiator in de badkamer, omdat ze het als onderdeel van het interieur zien. Zeker in combinatie met zonnepanelen is een elektrische radiator de oplossing voor verwarming in de badkamer.
 • Elektrische radiatoren
  Omdat er geen leidingen aangelegd hoeven te worden zijn elektrische radiatoren eenvoudig te plaatsen en nemen ze weinig ruimte in beslag. Doordat er niet voorgestookt hoeft de worden, kunnen ze in een korte tijd veel warmte produceren. Overigens zijn er verschillende designs beschikbaar.
 • Vloerverwarming
  Vloerverwarming zorgt niet alleen voor comfort, maar is ook energiezuinig. Omdat de warmte uit de vloer komt ontstaat er optimale verspreiding. Dit zorgt er voor dat de gevoelstemperatuur een stuk beter wordt, waardoor de thermostaat een stuk lager ingesteld kan worden.
 • Warmtepompboiler
  Met een warmtepompboiler kunt u het hele jaar door van warm water genieten met een beter rendement dan een HR -ketel of een gewone elektrische boiler. De warmtepomp haalt namelijk energie uit de omgevingslucht waardoor de installatie (deels) z’n eigen energie opwekt.