#samenvoorduurzaam | Voor het verduurzamen van uw woning.

035 – 53 378 39

ENERGIE BESPAREN

MET DUURZAME INSTALLATIES EN SLIMME OPLOSSINGEN

Dak & zolder

1. Zonnecollectorpaneel of heatpipes
Deze installatie maakt gebruik van zonlicht om het water in het huis op te warmen. Een zeer duurzame oplossing, die op het dak geplaatst kan worden.
Meer over zonnecollectoren »

Besparing:0%

2. Zonnepanelen
Hiermee wordt u uw eigen energie leverancier. Met zonnepanelen op uw dak heeft u de mogelijkheid het totale elektriciteitsgebruik zelf op te wekken.
Meer over zonnepanelen »

Besparing:0%

3. WTW via mechanische ventilatie
Deze innovatieve oplossing voert vervuilde, warme binnenlucht via mechanische ventilatie af. Middels de warmteterugwinning techniek (WTW), wordt de warmte hergebruikt bij de aanvoer van verse buitenlucht.

Besparing:0%

Slaapkamer

1. Domotica systeem
Met dit systeem kunnen alle elektrische apparaten in huis worden gekoppeld, zodat deze op afstand worden bediend via een smartphone of slimme technologie. Het woongenot wordt hoger; het energieverbruik lager.

Besparing:0%

2. Low-H2O convector
Deze compacte covector met een lage waterinhoud, gebruikt minder energie om een ruimte op te warmen, omdat een lage aanvoertemperatuur voldoende is.
Meer over convectoren »

3. Slimme thermostaat
Deze thermostaat, die met een smartphone kan worden bediend, beschikt over aanwezigheidsdetectie naast andere slimme techniek, waardoor het gasverbruik automatisch vermindert.

Besparing:0%

Badkamer

1. Elektrische handdoekradiator
Elektrische radiatoren warmen zeer snel op omdat geen voorverwarming nodig is. Kostenbesparend als eigen elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen.

2. WTW douchegoot
Met een warmteterugwinsysteem (WTW), wordt de warmte van het gebruikte douchewater hergebruikt om koud water op te warmen.

Besparing:0%

3. Elektrische vloerverwarming
Kostenbesparend bij gebruik van eigen gewonnen elektriciteit, door middel van zonnepanelen.

Woonkamer

1. Elektrische radiator
Elektrische radiatoren zijn eenvoudig te plaatsen, omdat er geen leidingen aangelegd worden. Ze nemen weinig ruimte in beslag, hebben geen voorverwarming nodig en produceren snel warmte. Helemaal ideaal als elektriciteit zelf wordt gewonnen door zonnepanelen.

2. Na-regeling thermostaten
Dit zijn thermostaten in verschillende ruimten. Per ruimte kan de temperatuur geregeld worden, waardoor energie wordt bespaart.

3. Vloerverwarming
Vloerverwarming is een lage temperatuursverwarming en zorgt voor een optimale verspreiding van warmte. Ideaal in combinatie met een warmtepomp.

Duurzame installaties woonkamer

Bijkeuken/garage

1. Warmtepomp
Een warmtepomp onttrekt warmte aan natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht, of hergebruikt restwarmte uit bijvoorbeeld ventilatielucht en zorgt voor verwarming, warm water en voor koeling met energie uit de buitenlucht.
Meer over warmtepompen »

Besparing:0%

2. Warmtepompboiler
Een warmtepompboiler haalt zijn energie om water te verwarmen uit de omgevingslucht. De boiler kan worden ondersteunt door zonnecollectoren of heatpipes.

Besparing:0%

3. Zonnestroom opslag
Het kunnen opslaan van zelf opgewekte stroom, is voor veel bezitters van zonnepanelen de ultieme droom. Door deze mogelijkheid kan men volledig zelfvoorzienend worden.

Buiten

1. Oplaadstation auto
Voor het opladen van een elektrische auto, is een oplaadstation voor de deur noodzakelijk.

2. Infiltratiesysteem
Met een infiltratiesysteem wordt regenwater teruggebracht naar het grondwater. Hierdoor worden riool, sloten en rivieren ontlast. Regenwater kan ook worden opgeslagen voor gebruik.

Besparing:0%

3. Wamtepomp
Een warmtepomp buitenunit werkt in principe hetzelfde als een waterpomp die binnen staat, alleen de luchtkanalen lopen anders. De warmtepomp onttrekt warmte aan natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht, of hergebruikt restwarmte uit bijvoorbeeld ventilatielucht en zorgt voor verwarming, warm water en voor koeling met energie uit de buitenlucht.
Meer over warmtepompen »

Besparing:0%

4. IJsbuffervat
Is een betonnen tank met daarin de opgeslagen energie van aarde, lucht en zon in water en ijs. In de zomer wordt er gekoeld en in de winter verwarmd door energie te onttrekken uit de tank.

Doet u ook mee? Kies voor duurzaam.
Doe de energie check.