#samenvoorduurzaam | Voor het verduurzamen van uw woning.

035 – 53 378 39

 

Heatpipes

Omschrijving

Wilt u uw woning of bedrijfspand verduurzamen, dan zijn heat pipes ideaal. U kunt er veel energie mee besparen of zelfs geheel zelfvoorzienend worden.

Heat pipes zijn glazen vacuümbuizen waarin een transportmedium zit dat snel warmte kan verplaatsen. Aan de warme kant van de buis verdampt het medium tot gas, waarbij het energie opneemt. Dit gas verplaatst zich vervolgens naar de koude kant, waar het condenseert en zijn warmte afgeeft. Vervolgens stroomt het als vloeistof weer terug naar de warme kant en begint het proces opnieuw.

Wilt u weten of deze duurzame oplossing ook bij u past? Doe dan de energiecheck en krijg volledig inzicht in de mogelijkheden, tips en subsidie regelingen.

Duurzame oplossing

Ja

 

Andere installaties vereist

Ja

 

Kosten

Vanaf € 2.300,-

 

Subsidie mogelijk

Ja

 

Waardering

5 (van de 5)

Maximaal rendement met heat pipes

Heat pipes hebben een hoger rendement dan de bekende zonnecollector panelen. Ze zijn zeer gevoelig voor UV straling en dus geeft het systeem ook op bewolkte dagen nog veel warmte af. Afhankelijk van de toepassing leveren ze een besparing op van 30 tot 60%.

Andere voordelen:

 • Eenvoudige installatie.
 • Lange levensduur.
 • Verschillende toepassingen mogelijk.
Besparing0%

Mogelijkheden

U kunt heat pipes gebruiken als zonneboiler systeem zodat u een groot deel van het jaar kosteloos warm water heeft, maar ook voor de verwarming/CV. Natuurlijk kunnen de toepassingen ook geïntegreerd worden. Vooral voor woningen met een buitenzwembad is dit bijzonder interessant. In de zomer verwarmt u er uw zwembad mee, in de winter uw woning.

Heat pipes zijn ideaal voor woningen of gebouwen waar het hele jaar door een grote behoefte is aan warmte in de vorm van warm water en/of verwarming zoals:

 • Sportcomplexen
 • Zwembaden
 • Zorgcentra
 • Campings
 • Bedrijven
Heat pipes op het dak

Handig om te weten

Heat pipes kunnen zowel op een schuin als op een plat dak worden gemonteerd. Op een plat dak worden ze in een frame van 45 graden geplaatst. Er bestaan ook heat pipes die horizontaal gemonteerd kunnen worden.

Review heat pipes

 • Duurzaamheid
 • Besparen kosten
 • Comfort / beleving
5

Ons advies

De beste opbrengst heeft u bij een plaatsing op het zuidwesten, zuiden en zuidoosten, met een hoek tussen de 40 en 70 graden. Zorg ervoor dat de zonneboiler niet in de schaduw komt. Staat er Gaskeur-NZ op uw cv-ketel, dan is deze geschikt voor een naverwarming zonneboiler.

Heat pipes VS Collectoren

Wat is het verschil tussen heat pipes en zonnecollectoren?

Zonnecollectoren en heat pipes hebben beiden dezelfde functie, namelijk water verwarmen door het gebruik van zonlicht. Echter, ze werken net iets anders en verschillen in uiterlijk.

Zonnecollectoren hebben een vlakke afdekplaat, waardoor je het buizensysteem niet ziet. Bij heat pipes zie je juist wel (glazen) buizen. Achter deze buizen zitten spiegels die ervoor zorgen dat schuin invallende lichtstralen efficiënt worden gebruikt. Bovendien hebben de buizen een speciale coating die de warmte vasthoudt. Het rendement is een stuk hoger dan bij collectoren met vlakke panelen.

Doe de energie check en kom erachter of deze duurzame oplossing ook bij u past.