#samenvoorduurzaam | Voor het verduurzamen van uw woning.

035 – 53 378 39

 

Low H2O convectoren

Omschrijving

Convectoren zijn verwarmingselementen die ervoor zorgen dat het in huis warm wordt. De warmte van het water uit de cv-ketel wordt afgegeven aan de lucht. Kenmerkend voor convectoren is dat de warmte voor een groot deel (ongeveer 90%) als warme luchtstroom wordt afgegeven. Dit wordt ook wel convectiewarmte genoemd. De overige 10% is stralingswarmte.

Low-H2o convectoren bevatten minder water dan conventionele convectoren. Dit zorgt er voor dat het water sneller op kan warmen, dus de ruimte waarin het geplaatst is ook, wat uiteraard weer meer energie bespaard. Bovendien bevat dit type convector een koperen / aluminium warmtewisselaar. Deze geeft de warmte direct af aan de kamer in plaats van dat de convector eerst zelf warm moet worden.

Wilt u weten of deze duurzame oplossing ook bij u past? Doe dan de energiecheck en krijg volledig inzicht in de mogelijkheden, tips en subsidieregelingen.

Duurzame oplossing

Ja

 

Andere installaties vereist

Ja

 

Kosten

Vanaf € 128,29

 

Subsidie mogelijk

Nee

 

Waardering

4,3 (van de 5)

Energiezuinige convectoren

Low H2o convectoren zijn een van de energie zuinigste installaties om uw woning op te warmen. Juist doordat het veel minder water dan conventionele convectoren bevat, waardoor ze sneller opwarmen en afkoelen. Hierdoor is uw kamer snel aangenaam warm en wordt er geen energie verspild aan het naverwarmen van een ruimte waar u niet meer bent. In 10 minuten kan de temperatuur al 6 tot 8 graden stijgen of dalen. Daarnaast kunnen speciale warmtesensoren ervoor zorgen dat de cv-ketel minder warmte afgeeft als bijvoorbeeld de zon naar binnen schijnt.

Besparing0%

Mogelijkheden

Verwarmingselementen kunnen soms een doorn in het oog zijn. U heeft net uw huis verbouwd, het huis helemaal mooi ingericht en dan hangt daar een minder fraai verwarmingselement. In zo’n geval kan een low H2o convector een oplossing zijn.

Low H2o convectoren zijn namelijk zeer geschikt om uw verwarming uit zicht te halen. Ze zijn namelijk licht en compact en kunnen daarom goed in bijvoorbeeld een convectorput geplaatst worden. Een convectorput is een ruimte in de vloer waarin het verwarmingselement en de leidingen naar de cv-ketel zijn weggewerkt. U ziet dan alleen een verwarmingsrooster, dat u kunt laten aansluiten bij het uiterlijk van uw vloer. Dit is ook erg handig als u weinig ruimte heeft door openslaande deuren.

Convectoren zijn er in verschillende kleuren, maten en typen. Zo zijn er horizontale, verticale, vrijstaande en inbouw varianten.

Vrijstaande low H2o convectoren
Verticale low H2o convectoren
Inbouw low H2o convectoren
Horizontale low H2o convectoren

Review low H2O convectoren

  • Duurzaamheid
  • Besparen kosten
  • Comfort / beleving
4.3

Ons advies

Indien u een warmtepomp en/of zonnepanelen heeft of overweegt er een te laten installeren houdt dan ook rekening met de grootte van het verwarmingselement. Omdat deze installaties werken met zeer lage watertemperaturen van soms niet meer dan 35°C, vragen ze om flink grotere radiatoren.
 
Met Low-H2O convectoren hoeft dat niet veel groter te zijn, want met Dynamic Boost Effect (DBE) leveren zij twee- tot driemaal meer warmte. Daarbij is een DBE Pro versie ook geschikt voor passieve, milieuvriendelijke koeling, die door vele warmtepompsystemen geleverd kan worden. Met DBE kunt u snel overschakelen naar alle nieuwe ecologische systemen.

Convectoren VS Radiatoren

Wat is het verschil tussen convectoren en radiatoren?

In tegenstelling tot radiatoren warmen convectors sneller op, koelen ze sneller af en zijn ze beter regelbaar omdat er geen verspilling is van restwarmte. Een ander groot voordeel van de convector is dat hij volledig weggewerkt kan worden in de grond of in een kast waardoor hij slechts waarneembaar is met een rooster en ook geen kostbare ruimte inneemt.

Doe de energie check en kom erachter of deze duurzame oplossing ook bij u past.