#samenvoorduurzaam | Voor het verduurzamen van uw woning.

035 – 53 378 39

Verduurzaming project Roeivereniging Tromp te Hilversum

Over dit project

Op de Roeivereniging Cornelis Tromp in Hilversum hebben we een grootschalig duurzaamheidsproject uitgevoerd.

We hebben 70 zonnepanelen geïnstalleerd, elk uitgerust met micro-omvormers voor de opwekking van elektriciteit. Daarnaast hebben we drie frames geplaatst met in totaal 56 heatpipes, specifiek ontworpen voor het verwarmen van douche water. Voor de warmwatervoorziening en de verwarming van de werkplaats, sportruimte en kleedkamers hebben we een NIBE F2120 lucht water warmtepomp geïnstalleerd.

Om te zorgen dat de warmtepomp bij een hoge vraag naar tapwater voldoende capaciteit heeft, hebben we een buffervat van 1500 liter geïntegreerd. Dit biedt tevens voldoende ruimte voor de zonnecollectoren onderin het vat, waardoor deze optimaal kunnen functioneren.

Momenteel fungeert de gasketel als noodverwarming tijdens extreme kou. We overwegen deze op termijn te vervangen door een elektrisch element.

Voor het verwarmen van de soos maken we gebruik van een lucht-lucht warmtepomp van Fujitsu. Hiermee kunnen we de ruimte snel opwarmen wanneer dat nodig is. Er zijn twee plafondcassettes geïnstalleerd voor een gelijkmatige verspreiding van de warmte.

Alles is online te monitoren voor een goed werking en fine tuning van het systeem.

Met deze duurzame maatregelen streven we ernaar onze ecologische voetafdruk te verkleinen en een milieuvriendelijke omgeving te creëren voor de leden en de gemeenschap.
 
Wilt u weten welke oplossingen voor u het beste is? Bekijk de mogelijkheden en doe de energie check.

Categorie
Refferenties