#samenvoorduurzaam | Voor het verduurzamen van uw woning.

035 – 53 378 39

 

Regenwater en zuivering systemen

Omschrijving

De oplossing voor efficiënt regenwatergebruik in jouw huishouden. Dit innovatieve systeem vangt regenwater op en levert zacht, schoon water voor diverse toepassingen zoals toilet, wasmachine en buitenkraan. Met automatische omschakeling naar leidingwater wanneer nodig, blijf je altijd voorzien.

Wilt u weten of deze duurzame oplossing ook bij u past? Doe dan de energiecheck en krijg volledig inzicht in de mogelijkheden, tips en subsidie regelingen.

Duurzame oplossing

Ja

 

Andere installaties vereist

Ja

 

Kosten

Vanaf € 3.900,-

 

Subsidie mogelijk

Ja

 

Waardering

4.2 (van de 5)

Wat levert het me op?

Door ‘Mijn Waterfabriek’ te laten installeren, profiteer je van aanzienlijke voordelen. Je bespaart op drinkwatergebruik en krijgt er zacht water voor terug.

Daarnaast verminder je je ecologische impact door efficiënt gebruik te maken van regenwater, wat resulteert in een duurzamere levensstijl. Bovendien verhoog je de waarde van je huis door te investeren in deze innovatieve waterbesparende technologie.

Wat zijn de mogelijkheden?

Het gebruik van regenwater voor huishoudelijke toepassingen, zoals toiletspoeling, wasmachines en buitenkranen, wordt steeds populairder in Nederland. Echter, in België is het gebruik van regenwater zelfs al gebruikelijk voor hygiënische doeleinden zoals douchen en baden. Hoewel dit buiten het huidige wettelijke kader in Nederland valt, wordt er in België al ingezet op deze toepassing.

Om regenwater geschikt te maken voor douchen en baden, is zuivering nodig om ziektekiemen zoals bacteriën en virussen te verwijderen. Het SafeWater-systeem, ontwikkeld door ons, biedt hiervoor een oplossing. Dit systeem zuivert regenwater in vier stappen: microfiltratie, actieve koolfiltratie, ultrafiltratie en ultraviolet licht. De kwaliteit van dit zuiveringsprincipe is getest door KWR in opdracht van de WHO.

Het biedt verschillende voordelen. Allereerst draagt het bij aan een duurzamere levensstijl door het verminderen van de afhankelijkheid van kostbaar drinkwater. Dit resulteert in lagere waterrekeningen en een verminderde ecologische voetafdruk. Bovendien kan het gebruik van regenwater voor douchen en baden zorgen voor zachter water, wat gunstig kan zijn voor de huid en het haar.

Review regenwater en zuivering systemen

  • Duurzaamheid
  • Besparen kosten
  • Comfort / beleving
4.2

Ons advies

Wat betreft de besparingen, hoewel dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals de omvang van het huishouden en het waterverbruik, kan het gebruik van regenwater voor douchen en baden aanzienlijke besparingen opleveren op de waterrekening op lange termijn. Door het verminderen van het gebruik van kostbaar drinkwater voor deze hygiënische doeleinden, kunnen huishoudens geld besparen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere levensstijl.

Doe de energie check en kom erachter of deze duurzame oplossing ook bij u past.