#samenvoorduurzaam | Voor het verduurzamen van uw woning.

035 – 53 378 39

Met een onderhoudscontract haalt u meer uit uw zonnepanelen

Zonnepanelen hebben in principe weinig onderhoud nodig, maar een jaarlijkse check up is geen overbodige luxe. Het kan altijd zijn dat een paneel na verloop van tijd niet meer optimaal functioneert. Een klein probleem met de kabel of een paar beschadigde zonnecellen, kan er al voor zorgen dat het rendement achteruit gaat. Ook vervuiling van de panelen heeft een negatief effect op het resultaat. Daarom bieden wij een servicecontract aan waarbij we eens per jaar langskomen om klein onderhoud te doen en de panelen professioneel te reinigen .

De vele voordelen van een onderhoudscontract

Met een regelmatige schoonmaakbeurt houdt u de kwaliteit van de zonnepanelen hoog en uw energierekening laag. Als de panelen bedekt zijn met vuil en aanslag, kan het zonlicht niet meer goed tot de cellen doordringen en leveren ze minder rendement op. De energieopbrengst kan dan tot wel 10% teruglopen. Zonde om dat te laten liggen!

Bovendien gaan uw zonnepanelen langer mee als ze regelmatig gecheckt en schoongemaakt worden. We adviseren dan ook een onderhoudscontract af te sluiten, want elke maand extra dat de panelen energie leveren, is pure winst.

Professioneel reinigen

Voor het reinigen van zonnepanelen werken we nauw samen met specialist Flevo Solar Wash. Dit bedrijf gebruikt voor het reinigen een professionele installatie in combinatie met warm osmosewater. Het water wordt onder druk door een filtersysteem geperst en daarbij worden alle mineralen, zouten en kalk eruit gefilterd. Het water dat overblijft is 100% schoon en zuiver. Het is veel krachtiger dan normaal water en laat geen kalkvlekken achter op de panelen. Verdere reinigingsmiddelen zijn niet nodig. Het osmosewater zorgt ervoor dat de panelen streeploos en vlekvrij opdrogen zodat ze hun oorspronkelijke glans terugkrijgen.

Meer weten?

Heeft u interesse in een onderhoudscontract voor uw zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op!
Bel 035 – 53 378 39 of mail info@samen-voor-duurzaam.nl