#samenvoorduurzaam | Voor het verduurzamen van uw woning.

035 – 53 378 39

 

Zonnepanelen

Omschrijving

Zonnepanelen zijn de afgelopen 5 jaar zo’n 25 procent goedkoper geworden en daarmee dus een stuk betaalbaarder geworden. Het is een van de basiselementen om uw woning om te zetten naar een zelfvoorzienende woning.

Zonnepanelen kunnen op een duurzame manier een groot deel van uw stroom leveren. Zonlicht is natuurlijk onuitputtelijk en bij het omzetten van zonlicht naar elektriciteit ontstaan geen broeikasgassen of schadelijke stoffen. Daarbij leveren ze niet alleen stroom bij volle zon, maar ook bij bewolkte dagen.

Wilt u weten of deze duurzame oplossing ook bij u past? Doe dan de energiecheck en krijg volledig inzicht in de mogelijkheden, tips en subsidie regelingen.

Duurzame oplossing

Ja

 

Andere installaties vereist

Ja

 

Kosten

Vanaf €1500,-

 

Subsidie mogelijk

Ja

 

Waardering

5 (van de 5)

Wat levert het me op?

Hoewel de opbrengst van zonnepanelen vaak nog onvoldoende is om in de gehele energiebehoefte te voorzien, leveren zonnepanelen in combinatie met traditionele energie al snel een flinke besparing op.

Wanneer een woning is voorzien van meer energie besparende installaties, dan zou u zelfvoorzienend kunnen wonen. Er kan dan op de gehele energierekening bespaard worden en eventueel geld verdiend worden met energie die u over houdt.

Zonnepanelen verschillen sterk in hun efficiëntie, maar gemiddeld genomen levert een zonnepaneel van een vierkante meter (1m2) per jaar ongeveer 120 kWh aan elektriciteit op. Als u dus 10 m2 aan zonnepanelen installeert, dan kunt u ongeveer 1300 kWh aan stroom opwekken.

Wilt u exact weten hoeveel zonnepanelen op uw dak kunnen? Laat het ons weten, wij kunnen exact voor u uitrekenen hoeveel u kunt besparen en hoeveel stroom u kunt opwekken.

Besparing0%

De belangrijkste voordelen van zonnepanelen:

  • Eerste stap naar zelfvoorzienend wonen.
  • Besparing op de energierekening.
  • Zonnepanelen produceren schone energie.
  • Lange levensduur.
  • Hogere waarde van uw woning.

Review zonnepanelen

  • Duurzaamheid
  • Besparen kosten
  • Comfort / beleving
5

Ons advies

Wij willen bijdragen om Nederland zelfvoorzienend te maken. Met zonnepanelen maken huizenbezitters hierin een grote stap. Wilt u energie besparen, maar misschien nog belangrijker: wilt u ook bijdragen aan een beter milieu? Dan zijn zonnepanelen de meest interessante oplossing voor u.

Zonnepanelen VS zonnecollectoren

Wat is het verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren?

Veel mensen gebruiken de termen zonnecollector en zonnepaneel door elkaar. De woorden lijken ook wel erg hetzelfde, maar toch zijn het twee heel verschillende dingen. Wat ze wel met elkaar gemeen hebben, is dat het allebei manieren zijn om op een duurzame manier energie te winnen met behulp van de zon.

Het grootste verschil is dat zonnecollectoren de warmte van de zon gebruiken om direct warm water te maken en u vooral bespaart op gas, terwijl zonnepanelen zonlicht omzetten naar elektriciteit.

Als u zonnepanelen en zonnecollectoren op een dak ziet, dan kan het nog best moeilijk zijn om het verschil te zien. In sommige gevallen zijn zonnecollectoren nog wat dikker en groter dan zonnepanelen, maar er bestaan ook zonnecollectoren en zonnepanelen met dezelfde afmetingen.

Soms zijn ook de buizen te zien, terwijl bij zonnepanelen vierkante vlakjes te onderscheiden zijn. Zonnecollectoren zijn vooral geschikt om warm water te maken. Zeker als u nu een elektrische boiler voor warm water gebruikt, kunt u met een zonnecollector behoorlijk besparen.

Doe de energie check en kom erachter of deze duurzame oplossing ook bij u past.